Stichting ZZG -grenzenloze zorg- helpt op diverse manieren mensen met een verstandelijke beperking die in een kansarme omgeving wonen. Dit doen we al sinds 1996 in diverse landen en voor verschillende organisaties, zoals Internata 3 in Minsk - Wit-Rusland de Kinderbescherming in Iasi - Roemenië en het project Kings & Queens in Ghana.. Mede hierdoor beschikken wij over de nodige kennis en ervaring om gerichte hulp in diverse omstandigheden te realiseren.
Wij helpen op materiële wijze door het geven van een financiering waarmee professionals ter plaatse de nodige activiteiten kunnen opzetten. Of door het geven van materialen zoals voor de inrichting van een snoezelruimte.
Ook helpen we op immateriële wijze door het verzorgen van scholingstrajecten waardoor professionals andere vormen van begeleiding kunnen aanbieden.
Dit zijn maar enkele voorbeelden. Iedere vorm van hulp wordt samen met hulpvragers vooraf goed in kaart gebracht. Ook wordt vooraf bepaald aan welke resultaten wij kunnen zien of de hulp goed terecht komt. Wij controleren, indien mogelijk met behulp van intermediairs ter plekke, ieder project om er zo goed als mogelijk voor te zorgen dat onze gelden en inzet gericht gebruikt worden.
Wij zetten onze mensen en middelen voornamelijk in om voor de betreffende locatie nieuwe ontwikkelingen en activiteiten in gang te zetten. Dat moet zorg en begeleiding voor en van mensen met een verstandelijke beperking verbeteren. Daarna moeten de plaatselijke professionals het stokje volledig overnemen.
De projecten worden altijd samen met de professionals, cliënten en hun familie ter plaatse georganiseerd. Zo vergroten wij de kans op verankering van de resultaten.
Dit alles op basis van plannen en begrotingen, die de betreffende organisaties bij Stichting ZZG hebben ingediend.
Om onze hulp doorlopend te kunnen geven, beschikken we over diverse mogelijkheden om deskundige mensen in te zetten. Daarnaast zijn we afhankelijk van financiële giften.
Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, mailen, schrijven. Wij verwelkomen iedere input die uiteindelijk leidt tot verbetering van het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking in kansarme landen.